Home
Meer info
Mogelijkheden
Kosten
Vliegtuigen
Doopceel
Weblog
Contact
  Mogelijkheden Aerobatics Dagtocht Proefles Rondvlucht  


Texel is een ondergewaardeerd eiland onder de waddeneilanden. "Veel te toeristisch" en "nauwelijks een waddeneiland-uitstraling" zijn zo de vooroordelen. Oordeel zelf. Het natuurschoon is alom aanwezig. In weiland, bos en duin en natuurlijk de onvolprezen Slufter (het brakke krekengebied in het noord oosten). Als je in Noord-Holland woont ga je net zo makkelijk met de boot. De overtocht duurt maar 20 minuten. Maar als je in het oosten van het land woont is vliegen zo gek nog niet.

Vanaf Lelystad is het maar 40 minuten vliegen en het landingsgeld is maar 16 euro. Bovendien is het - net als Ameland - een groen veld. Oftewel : je land op de grasmat en dat heeft wel extra cachet.

Ook hier kan je fietsen huren, de paarden staan hier iets verder weg dan op Ameland. Maar wat je hier echt beter kan dan op Ameland is skeeleren. Je kan in een dag makkelijk het eiland rondskeeleren en de paden zijn over het algemeen zeer begaanbaar.

Kosten:
  • Cessna 172 (drie passagiers) : 2 x 40 minuten = 80 minuten = 1,5 uur x 160 + 20 (landingsgeld Texel) + 30 (landingsgeld Lelystad) = 300 = 100 euro per persoon.

  • Cherokee 6 (vijf passagiers) : 2 x 35 minuten (iets sneller) = 70 min = 1,2 uur x 255 + 30 (land TX) + 60 (land LE) = 390 = 80 euro per persoon.
Alle prijzen zijn aan verandering onderhevig en zijn dus niet meer dan richtprijzen.

 
 
 
 Hans Swellengrebel, vliegen@swellengrebel.info

Ontwerp door Elise van Krevelen, 2005